Dennis Inlinesidor

Att tänka på
för nybörjaren

Länkar
inlines på webben

Min utrustning
mitt eget recept

Tävlingar
jag varit med i

Recensioner
tävlingar och utrustning

Ändrad: 2010-12-01
© Dennis Lundberg

Valid XHTML 1.0!

Valid CSS!

Inline - Recension

Stockholm Roller Race 1998

Tid och plats

På Djurgården i Stockholm. Söndagen den 9 augusti 1998.

Organisation

Eftersom jag var med förra året så fick jag en tjusig inbjudan till årets upplaga. Det var bara ett problem - den förutsatte att man bodde i Stockholm... Nummerlappar skulle hämtas på Stadium i Stockholm dagen innan tävlingen! Inget vidare för oss som inte bor där. Efter många telefonsamtal räddas jag till slut av Helén Käll som skickade över min nummerlapp med posten. Tack Helén!

På själva tävlingsdagen flöt allting på precis enligt tidsschemat. Tidtagningen genomfördes med hjälp av ChampionChip och resultatlistorna dök upp hyfsat snabbt efter det att alla gått i mål. Jag vill nog påstå att det var den mest välorganiserade tävlingen jag varit med i hittills.

Banan

Banan går runt Djurgården på cykelvägar med underbar natur och på bilvägar i avspärrade körfält. Fast en gång höll jag på att köra över ett gäng gångtrafikanter i en rejäl nedförsbacke när banvakten tillfälligt somnat till.

Banans underlag är under all kritik. Asfalten på cykelbanorna och bilvägarna på Djurgården är bland det skakigaste jag åkt på! Under tredje varvet började skruven som håller fast min broms på att lossna. Jag lät som en hel traktor där jag for fram. Som tur var så satt den kvar hela loppet.

Omgivningen

Vad skall man säga? I år hade man flyttat starten till parken nedanför Resturang Ulla Winblad. Det var det perfekta start- och målområdet. Stora grönområden för publiken, bred startväg med fin asfalt och vilket väder sen - strålande solsken och inte så mycket vind. Över hela området hade folk brett ut sina filtar och plockat fram korgar med smörgåsar och kaffe. Det var som en enda stor picknick.