Dennis Inlinesidor

Att tänka på
för nybörjaren

Länkar
inlines på webben

Min utrustning
mitt eget recept

Tävlingar
jag varit med i

Recensioner
tävlingar och utrustning

Ändrad: 2010-12-01
© Dennis Lundberg

Valid XHTML 1.0!

Valid CSS!

Inline

27 april 2003

En ny säsong börjar så smått rulla igång. Efter ett par års letande efter vettiga fem-hjulingar med broms har jag äntligen hittat dem - Salomon TR Vitesse. Mina gamla trotjänare Salomon TR Custom Fit blir alltså förpassade till hyllan efter fem härliga säsonger. Mina intryck efter fyra rundor är mycket positiva. Det som framför allt står ut är topphasigheten och högfarts-stabiliteten, som är bättre än mina gamla fyr-hjulingar med förlängd skena.

Så här i början av säsongen så är det lite kallt att sticka ut och åka så jag har även investerat i lite funktionskläder från Newline. Jag har tidigare varit lite skeptisk till dessa special-plagg, men efter att nu ha testat själv är jag helt såld. Tänk att inte längre behöva bekymra sig om att frysa eller drypa av svett.

5 januari 2003

Sidorna har gjorts om så att de uppfyller standarden XHTML 1.0 Strict. Dessutom har jag uppdaterat alla länkar.

1 september 2001

Jag har sett ljuset, eller jag menar Solskenet! Men vi skall väl börja från början...

Vi var ett gäng på sex personer från Mälardalens högskola som hade kommit på den eminenta idén att utsätta oss för ett 70 kilometer långt inline-lopp - drygt dubbelt så långt som någon av oss åkt i ett sträck tidigare. Lite skulle vi ana vad vi gett oss in på, fast mer om det senare. Det hela började redan på lördagen med en fem-timmars bilresa från Västerås till Varberg. Vädret var fint och ganska klart. I den ljumma men blåsiga sommarkvällen flanerade vi ut till fästningen och tittade runt lite. Efter att ha fått nattsömnen på hotellet störd av raggarna som hade sitt crusing-stråk alldeles utanför vårt fönster på första våningen, så slog vi upp ögonen på söndagsmorgonen. Vi sträckte på oss och oroade oss lite för att loppet skulle bli jobbigt om det blåste lika mycket som kvällen innan. Persiennen drogs upp och...

Regnet vräkte ner. Och nu pratar vi inte om någon liten sommarskur inte. Gårdagens goda humör förbyttes i förtvivlan. Per som redan tidigare varit tveksam på grund av en ryggskada blev helt plötsligt väldigt tveksam. Under frukosten diskuterades diverse strategier/scenarion. Det var allt från vi åker hem istället till det slutar nog regna snart. Vi bestämde oss till slut för att i alla fall göra ett försök. Vi hade ju trots allt åkt 50 mil hit - vi kunde ju inte bara åka hem igen.

Årets upplaga av Solskenet, som för övrigt var mitt första, fick snabbt öknamnet "ösregnet". Medan förra årets lopp åtnjöt strålande sol och en behaglig medvind så hade årets lopp inte samma tur med vädergudarna. Det blåste en 10 sekundmeter stark, byig och sned motvind nästan hela loppet. Som om inte det räckte så vräkte regnet ner under större delen av loppet. I början av loppet så bekymrade man sig för att åka i vatten pölarna och tog små omvägar runt dem. Vilket skämt! De lager som överlever ett sånt här lopp överlever allt.

Vår strategi var att vi skull försöka hålla ihop laget så länge som möljigt, helst hela loppet. Men vädret och Pers ryggskada hotade att sätta käppar i hjulet för oss. Det skulle dras rep över banan, på klassikt Vasa-loppsmanér, på tre ställen längs vägen. Om man inte kommit fram innan repet drogs så fick man inte fortsätta. Det första repet drogs i Falkenberg efter 27 kilometer. Trots vädret var vi framme i Falkenberg i oväntat god tid och humöret blev genast bättre. Anförda av Michael "loket" Lind trummade vi på med bra fart. Per hade ibland svårigheter att hänga med, men då anpassades tempot. Stärkta av första delmålet i Falkenberg började vi göra vågen åt all publik som hejade på oss.

Mellan första och andra repet började Victor känna sig trött, medan Per vaknade till och började hålla till längst fram i ledet. Nästan framme vid andra repet drabbades Victor av kramp. Vi gjorde ett kort stopp för massage, vila och flygvapnets dundermedicin. Jag vet inte vad det var för medicin, men den gjorde susen i alla fall. Väl framme vid det andra repet fick Victor lite smörj, av skridskorna alltså. Hans lager hade börjat gnälla redan efter någon mil i vätan.

Efter tredje och sista repet, som kom med en dryg mil kvar, började vi på allvar tro på att vi verkligen skulle klara av det här. Vi gjorde vågen åt varenda kilometer-markering under resten av loppet. När vi började närma oss målet i Halmstad sa vi att vi skulle försöka åka över mållinjen samtidigt. Mikael "farbror" Lindberg var dock rejält trött och sackade efter lite den sista biten in mot mål. Vi fyllde dock upp hela vägens bredd när vi trötta, men otroligt glada, korsade mållinjen efter drygt fyra och en halv timmes åkning.

Efter inkasserande av medalj, banan, bulle och sportdryck föll vi ihop på stadens torg en stund innan vi sakta började rulla de 500 metrarna bort till sporthallen för dusch och ombyte. Nyduschade och fräscha, nåja, satte vi oss på bussen som skulle ta oss tillbaks till Varberg igen. När grabbarna från Östersund, som satt bakom oss i bussen, började prata om pizza insåg vi att vi var hungriga. Framme i Varberg frågade vi första bästa ställe, som råkade vara en korvkiosk (!), efter närmaste pizzeria. Det var länge sedan det smakade så gott med mat...

Hur man än vrider och vänder på det så har vi varit med om en upplevelse för livet. Så här i efterhand så ser man tillbaka på det som något kul. Under loppet träffade vi några killar som håller på att planera ett inline-lopp mellan Stockholm och Västerås på 100 kilometer, är det någon som skall med?

Jag har plockat bort tävlingskalendern i år, eftersom jag inte haft tid att uppdatera den. Jag har också anpassat sidorna till tidens gång, vilket lett till att alla sidor numera har ändelsen shtml istället för htm. Om du har något bokmärke som inte fungerar så kan det bero på det, fast jag tror att servern skall klara av att hjälpa dig rätt i alla fall.

13 september 1999

Så har årets sista tävling avverkats. Det blev en ungefärlig 23:e plats i Fordmilen. Jag vet inte exakt eftersom det inte förs några officiella resultatlistor. Jag är dock helnöjd med min insats. Det gick nästan två minuter snabbare än väntat. Jag tror att jag först av dem som inte hade femhjulingar och fantomen-dräkt på sig...

16 augusti 1999

Så har årets första tävling avverkats. Det blev en 17:e plats i Apalby Roller Race. Det var lite slitsamt så jag hoppade över Stockholm Roller Race som gick dagen efter. Vi får hoppas att arrangörerna av Folksam Grand Prix ser till att sprida loppen lite bättre nästa år.

5 augusti 1999

Det har gått nästan ett år sedan jag skrev något sist. Jag har inte slutat att åka om nu någon trodde det. Det har dock varit en för fin sommar för att sitta framför datorn... Men nu så har jag då äntligen tagit mig tid att sammanställa årets tävlingskalender.

12 augusti 1998

I söndags var jag upp till Stockholm för att delta i Stockholm Roller Race. Det var en rolig tillställning och vädrets makter var på åkarnas och publikens sida. Jag har skrivit ihop en liten recension av tävlingen.

En recensionssida börjar ta form. Här kommer jag att lägga in recensioner av tävlingar och utrustning. Om du har testat någon produkt eller varit med i någon tävling så kan du höra av dig till mig via e-post så skall jag sammanställa materialet.

Jag har lagt till en tävlingskalender där jag tänker försöka ha en lista på alla motionslopp på rullskridskor som går i Sverige. För att lyckas med detta behöver jag er hjälp. Skicka e-post till mig med tips på tävlingar.

11 augusti 1998

Jaha, nya tider - nya sidor. Jag har äntligen fått ändan ur vagnen och gjort om denna sida från grunden. Den nya looken baserar sig på Cascading StyleSheets och ser därför trevligast ut med Netscape 4 eller Internet Explorer 4. Innehållet finns dock där för alla webbläsare att beskåda.