Dennis Hemmabiosidor

Köptips
bra prylar

Länkar
hemmabio på webben

Min hemmabio
mitt eget recept

Ordlista
svåra uttryck på vanlig svengelska

ShowCenter
min mediaspelare

Storlek
hur stor är din TV egentligen?

Topplista
mina musik och film-favoriter

Vad är hemmabio
sex steg till ett bättre liv

Ändrad: 2010-12-01
© Dennis Lundberg

Valid XHTML 1.0!

Valid CSS!

ShowCenter

Jag har alltså införskaffat en mediaspelare, närmare bestämt en Pinnacle Showcenter 200. Den klarar av att kunna spela upp musik, film och foton som finns i datorn. För att det ska fungera behöver man installera en programvara på sin dator. Den finns tyvärr bara till Windows.

Mediaspelaren är riktigt trevlig. Tyvärr så gick det inte att ställa in svenska menyer i den. Som tur är har man valt att skriva server-programvaran i PHP. Så jag har översatt det hela till svenska, så att även sonen kan använda den. För att fler ska kunna få svenska menyer i sin ShowCenter kan man här ladda ner översättningen lite längre ner på sidan.

Om du tycker att min översättning är bra vill jag att ni talar om det för Pinnacle, t.ex på deras forum. Jag har nämligen förgäves försökt få dem att inkludera min översättning i deras programvara. Om fler trycker på så kanske det lyckas till slut.

Om du hittar felaktigheter i översättningen så tala om det för mig så ska jag försöka rätta till det, och lägga upp en ny version på denna sida. Var i så fall noga med att tala om precis på vilken bild felet är. Utgå från startsidan som dyker upp när du slår på din ShowCenter och beskriv sen vilka knappar du trycker på för att komma till sidan som har en felaktig översättning.

Installationsanvisningar

Denna översättning är gjord för programvaran ShowCenter 2.0 eller ShowCenter 2.50 och hårdvaran ShowCenter 200. Den kan fungera för andra versioner av programvaran och med andra hårdvaror. Om du ha provat min översättning på någon annan kombination av programvara och hårdvara kan du väl höra av dig. Ange version på din programvara och vilken hårdvara du har, samt om översättningen fungerar bra eller inte.

Denna nya version fungerar med den senaste versionen (2.50) av ShowCenter-programvaran som finns tillgänglig. Tack till Kent Östlings som hjälpt till med den nya versionen.

För dig som inte är datorvan

 1. Kolla att du har installerat din ShowCenter-programvara på standard-stället C:\Program\Pinnacle\ShowCenter\ och att du kör en svensk version av Windows
 2. Ladda hem en självuppackande exe-fil
 3. Dubbelklicka på filen
 4. Klicka på knappen Unzip
 5. Klicka på knappen OK
 6. Klicka på knappen Close

För dig som är datorvan

 1. Ladda hem zip-filen
 2. Skapa en ny mapp med namnet SE i mappen C:\Program\Pinnacle\ShowCenter\DocPath\Lang. Detta förutsätter att du installerat din ShowCenter-programvara på standard-stället och att du kör en svensk version av Windows. I annat fall får du modifiera sökvägen på lämpligt sätt.
 3. Packa upp innehållet i zip-filen i denna mapp

Ställ in din ShowCenter

Nu är det bara att gå in i din ShowCenter och ändra språket till svenska:

 1. Välj Settings från startmenyn
 2. Välj General
 3. Välj Language
 4. Välj Svenska
 5. Välj OK